Κυριακή, 1 Δεκεμβρίου 2013

Στο έλεος των "καταπατητών" το Ποικίλο όρος.


Άνοιγει ο δρόμος για το σύνολο των απαιτήσεων των "καταπατητών"   
Στα χέρια της δικαιοσύνης, στον Άρειο Πάγο,  είχαμε εναποθέσει τις ελπίδες ότι θα αποτραπεί ο σφετερισμός 80 στρ. δημόσιας δασικής έκτασης στο Ποικίλο όρος.  

Δυστυχώς οι ελπίδες διαψεύστηκαν! Ο Άρειος Πάγος δικαίωσε τους "καταπατητές". Ο Αρειος Πάγος έσφαλλε. Η δικαιοσύνη "είναι τυφλή" αλλά η ευθύνη ανήκει σε όσους, με πράξεις και κυρίως με παραλείψεις την τυφλώνουν.

Οι ευθύνες είναι βαριές και αφορούν στην Νομική Υπηρεσία του Δήμου Πετρούπολης αλλά και στην πολιτική της ηγεσία, στο Δημοτικό Συμβούλιο και στον ίδιο τον δήμαρχο κ. Κοτσαμπά.

Ο χειρισμός της υπόθεσης, με τις αλλεπάλληλες  αναβολές που ζητούσε ο δήμος Πετρούπολης ευτέλισε την όλη διαδικασία. Έγινε ολοφάνερο σε όλους, και βεβαίως στο δικαστήριο, ότι καμία νομική προετοιμασία δεν έγινε για να υποστηριχθεί το αίτημα ούτε από τον Δήμο αλλά ούτε και από τις νομικές υπηρεσίες του δημοσίου.

Στην τελευταία πράξη του δράματος, στις 13 Μαρτίου,  ο νομικός σύμβουλος του Δήμου Πετρούπολης ζήτησε και πάλι αναβολή, την 4η ή 5η κατά σειρά, επικαλούμενος "αιφνίδια ασθένεια". Το αίτημα απορρίφθηκε μετ' επαίνων. Τα σχόλια του προεδρεύοντος δικαστή ήταν τόσο ταπεινωτικά που στοιχειώδης εάν υπήρχε ευθιξία θα έπρεπε ο νομικός σύμβουλος του Δήμος να υποβάλλει την παραίτησή του αμέσως όταν η "ασθένειά" του θα το επέτρεπε.

Ευθιξία όμως δεν επέδειξε ούτε η ηγεσία του Δήμου. Ούτε τότε αλλά ούτε και όταν πληροφορήθηκαν την αρνητική απόφαση του Αρείου Πάγου ή οποία αν και εκδόθηκε μήνα Αυγούστου, έγινε γνωστή στον Όμιλο μόλις πριν λίγες ημέρες! Στην τοπική κοινωνία δεν έχει γνωστοποιηθεί ακόμα, όπως επίσης δεν έχει διαφανεί τι πρόκειται να πράξουν οι τοπικοί μας άρχοντες στο μέλλον. Ως φαίνεται "μοιραίοι και άβουλοι αντάμα προσμένουν σε κάποιο θάμα"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου