Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2013

Στα χέρια της Δικαιοσύνης

Στα χέρια της δικαιοσύνης, στον Άρειο Πάγο,  βρίσκεται πλέον η προσπάθεια αποτροπής "σφετερισμού" της δημόσιας δασικής έκτασης στο Ποικίλο όρος. 


Το σύολο των απαιτήσεων των "καταπατητών"
Την Τετάρτη 13/3 κατατέθηκε στον Άρειο Πάγο η παρέμβαση του περιβαλλοντκού ομίλου "το Ποικίλο". Με την παρέμβαση μας αυτή στηρίζουμε την αίτηση του Ελληνικού Δημοσίου το οποίο ζητά επανεξέταση της απόφασης 946/2006 του εφετείου Αθηνών. Με την απόφαση αυτή, δημόσια έκταση 80 περίπου στρεμμάτων, κρίθηκε ιδιωτική. Έκρινε δηλαδή το Εφετείο ότι την έκταση αυτή κατείχαν και νέμονταν με καλή πίστη οι κληρονόμοι "Βέρδη" από τους οποίους την αγόρασε ο Ν. Πεντεφούντης, πρόεδρος σωματείου πολεμιστών στην Κορέα. Το Ελληνικό Δημόσιο θεωρεί αστήρικτη και λανθασμένη αυτή την απόφαση και προσφέυγει στον Αρειο Πάγο ζητώντας την αναίρεσή της και την επανεξέταση της υπόθεσης.


Στην προσπάθεια να παραχθεί και να υποβληθεί έγκαιρα το έγγραφο με τις θέσεις του ομίλου  συνέβαλλαν, εκτός από τον Δημήτρη Κρίθαρη και τον Γιάννη Μιχαλόπουλο που το συνέταξαν, ο Δήμος Πετρούπολης προσφέροντας οικονομική υποστήριξη, ο για πολλά χρόνια δ/ντης των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Παναγιώτης Παπαδόπουλος και ο Λυκούργος Πολυχρονόπουλος που παρείχε τεχνική υποστήριξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου