Παρασκευή, 16 Απριλίου 2010

Δράσεις του ΟΜΙΛΟΥ στην εβδομάδα περιβάλλοντος

Στην ολομέλεια του Ομίλου 13/3 προσδιορίστηκαν  οι εξής δραστηριότητες με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου. 

1. ΗΜΕΡΙΔΑ, για την Κυριακή 6 Iουνίου, με εισήγηση του Ομίλου στα γνωστά θέματα που αφορούν το πράσινο, το Ποικίλον και γενικότερα θέματα περιβάλλοντος, πάνω στο οποία θα κληθούν , Δημοτικές Κινήσεις και Παρατάξεις αλλά και κάθε ενδιαφερόμενος φορέας της πόλης  να τοποθετηθούν.
2. Διαμαρτυρία για την τσιμεντοποίηση της νέας πλατείας στην Ηρώ, για το Σάββατο 5 Ιουνίου.
3. Να επαναλάβουμε την ενέργεια  "ΥΙΟΘΕΤΗΣΕ ΤΟ" με το υπόλοιπα δεντράκια από το φυτώριο του Α. Μηλιώνη που θα συνοδεύεται με ένα έντυπο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που να απευθύνεται κυρίως σε μικρά παιδιά ενώ παράλληλα θα γίνει καμπάνια προσέλκυσης νέων μελών με την διανομή εντύπου αίτησης μέλους.

Τέλος θα ζητηθεί από τον ΑΣΔΑ –ίσως και με την συνεργασία του δήμου- να γίνει καθαρισμός, έστω και με συμβολικό χαρακτήρα, του βουνού από μπάζα και άλλα υλικά (λάστιχα, ηλεκτρικές συσκευές κλπ.) που ασυνείδητοι συμπολίτες μας βρίσκουν σαν εύκολη λύση να τα αδειάζουν όπου βρουν. 

Επίσης θα ζητήσουμε να τοποθετηθούν μεγάλοι κάδοι στις εισόδους προς το βουνό, ώστε αντί να τα αδειάζουν στο βουνό να τα αδειάζουν στους κάδους, κάτι που είχε εφαρμοστεί στο παρελθόν και είχε αποτέλεσμα.
Αφίσα αρχείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου