Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2012

Προσοχή! Μεταλλαγμένα στη διατροφή μας!


Έρευνα της Greenpeace σε τυχαία δειγματοληψία, αποκαλύπτει χρήση μεταλλαγμένων ζωοτροφών έως και 90% από τις εταιρείες ΔΕΛΤΑ, ΟΛΥΜΠΟΣ, ΜΕΒΓΑΛ και ΦΑΡΜΑ ΚΟΥΚΑΚΗ. Μάλιστα, οι εταιρείες ΟΛΥΜΠΟΣ και ΔΕΛΤΑ αναγράφουν σε συσκευασίες τους, και η ΜΕΒΓΑΛ στην ιστοσελίδα της, ότι το γάλα τους παράγεται χωρίς χρήση μεταλλαγμένων ζωοτροφών, ενώ στην πραγματικότητα αποδεικνύεται ακριβώς το αντίθετο. Και αν αυτά δεν είναι αρκετά, μάθε πως το κόστος εισαγωγής σόγιας είναι 500 εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο, χωρίς να γνωρίζουν οι καταναλωτές πόση από αυτήν είναι μεταλλαγμένη και που καταλήγει.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα των αναλύσεων του ειδικά διαπιστευμένου εργαστηρίου έχουν ως εξής:

ΔΕΛΤΑ ( ΘΕΤΙΚΟ έως 90%),

ΟΛΥΜΠΟΣ ( ΘΕΤΙΚΟ έως 85% ),

ΜΕΒΓΑΛ ( ΘΕΤΙΚΟ έως 80% ),

ΦΑΡΜΑ ΚΟΥΚΑΚΗ ( ΘΕΤΙΚΟ έως 45% )

Απαιτούμε από όλες τις εταιρείες ζωικών προιόντων να εξασφαλίσουν αμέσως καθαρές, μη μεταλλαγμένες ζωοτροφές.

Πληρώνουμε για να καταναλώνουμε μεταλλαγμένα χωρίς να το ξέρουμε, ούτε να το θέλουμε!

"Είμαστε όλοι ήδη αντιμέτωποι με μια πολύ σκληρή κρίση, κοινωνική και οικονομική. Αυτό δεν δίνει το δικαίωμα σε καμία εταιρεία να μας σερβίρει μεταλλαγμένα. Οι εταιρείες πρέπει να στραφούν τώρα σε καθαρές ζωοτροφές που καλλιεργούνται στη χώρα μας και θα δώσουν θέσεις εργασίας και καθαρή τροφή".

δήλωσε η Έλενα Δανάλη,
υπεύθυνη της εκστρατείας της Greenpeace
ενάντια στα μεταλλαγμένα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Ύστερα από τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων των αναλύσεων της Greenpeace για μεταλλαγμένες ζωοτροφές και οι 4 εταιρείες ΔΕΛΤΑ, ΟΛΥΜΠΟΣ, ΜΕΒΓΑΛ και ΦΑΡΜΑ ΚΟΥΚΑΚΗ, επικοινώνησαν με την Greenpeace

Μέχρι στιγμής, καμία από τις εταιρείες δεν δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει σε άμεσα βήματα εξασφάλισης καθαρών ζωοτροφών. Γι΄αυτό πρέπει να συνεχίσουμε να πιέζουμε για διατροφή χωρίς μεταλλαγμένα.

ΠΑΡΤΕ ΘΕΣΗ. Στείλτε email διαμαρτυρίας στις εταιρείες και ζητήστε να εξασφαλίσουν άμεσα καθαρές, μη μεταλλαγμένες ζωοτροφές στο σύνδεσμο: http://tros-oti-troei.gr/petition/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου