Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2011

Παλιά μου τέχνη κόσκινο, ο σφετερισμός των δημόσιων εκτάσεων από ιδιώτες με την ανοχή( ;;) της ΤΑ

Μια σοβαρή υπόθεση που ταλανίζει το Μαραθώνα βρίσκεται τα τελευταία δύο χρόνια στα συρτάρια του 9ου ειδικού ανακριτικού τμήματος. Ένα υποφαινόμενο σκάνδαλο, που τα έχει όλα: Απάτη εις βάρος της δημόσιας περιουσίας, εμπλοκή δημοσίων προσώπων, ψευδορκία και αδικαιολόγητος (βαθύς) πλουτισμός από μια κλίκα επιτήδειων,  και στο βάθος... Ολυμπιακοί Αγώνες!

Πρόκειται για την υπόθεση απαλλοτριώσεως της έκτασης του Μαραθώνα όπου κατασκευάστηκε το Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο. Μια έκταση αμφισβητούμενης μέχρι το 2004 κυριότητας, που τελικώς «κατοχυρώθηκε» σε έναν ιδιώτη, ο οποίος αποκόμισε ως έπαθλο το «μυθικό» ποσό των περίπου 8,5 εκατομμυρίων ευρώ, που του αποδόθηκαν ως αποζημίωση για την αναγκαστική απαλλοτρίωση που υπέστη η «γη του», λόγω των Ολυμπιακών Έργων! 

[...] Ο Δήμος Μαραθώνα, παρότι κλήθηκε στην εν λόγω δίκη να υπερασπίσει την περιουσία του, «αμέλησε» να στείλει εκπρόσωπό του με αποτέλεσμα η εν λόγω περιοχή-φιλέτο, λόγω έλλειψης «αντίλογου», να περάσει στην ιδιοκτησία του φερόμενου ως... ιδιοκτήτη Κοσμά Χρυσούλα! Και μαζί με αυτήν, τα 8,5 εκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν με πρωτόγνωρη για το ελληνικό δημόσιο ταχύτητα (μέσα σε 10 μέρες), ελέω προφανώς των «Ολυμπιακών ταχυτήτων».

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην απόφαση του δικαστηρίου «ο δήμος Μαραθώνα, παρότι του κοινοποιήθηκε η ένδικη αίτηση, ουδόλως επεδίωξε την με οποιονδήποτε τρόπο συμμετοχή του στην παρούσα δίκη, στην οποία κρίνεται η ύπαρξη του αξιούμενου και προβαλλόμενου δικαιώματος επί της καθορισθείσης απαλλοτριωτικής αποζημιώσεως». Και εύλογα προκύπτουν τα ερωτηματικά, το μεγάλο «γιατί» δεν παρέστη εκπρόσωπος από τον δήμο Μαραθώνα για να υπερασπίσει την περιουσία του.

Περισσότερα

1 σχόλιο: