Παρασκευή, 4 Ιουνίου 2010

Αποφασισμένοι να το κάψουν! Τι περιμένουν οι αρμόδιοι για να πάρουν μέτρα;;


Πέμπτη 3 Ιουνίου.
Περιοχή: ο λόφος πάνω από το θέτρο "Φοίνικας" και κάτω από την στάνη που δεσπόζει στην Αγία τριάδα.
Γεγονός: Σημειώθηκε η τέταρτη κατά σειρά αποπειρα εμπρησμού στην περιοχή.
Ποιοί έχουν κίνητρο: Οι γνωστοί καταπατητές που χρόνια τώρα ζητούν την οικοπεδοποίηση των λόφων και των πλαγιών του βουνού.
Τι κάνουν οι αρμόδιοι: Αντί να εγκαταστήσουν μόνιμα στην κορυφή του λόφου Αγίας Τριάδας μια μονάδας γρήγορης εμπέμβασης περιμένουν τον επόμενο εμπρησμό.Οι κάτοιοι ειδοποιούν την πυροσβεστική, τα οχήματα ψάχνουν να βρούν τον δρόμο για να φτάσουν στο χώρο της φωτιάς, πολύτιμος χρόνος χάνεται και λίγ- λίγο το σχέδιο υλοποιείται.
Δείτε τι φωτογραφίες από το χώρο των αλλεπάλληλων εμπρησμών. Δείτε ακόμα και το λατομείο που χάσκει στην νότια πλευρά του λόφου. Για ποιό λόγο δεν εφαρμόζεται ο νόμος που προβλέπει την αποκατάσταση του ανάγλυφου;; Για να αποτελούν ακόμα ένα σημείο οικιστικής πίεσης των ορίων του βουνού;

1 σχόλιο:

 1. Αγαπητοί φίλοι ίσως τα πράγματα να είναι τόσο απλά που δεν μπορούμε να τα φανταστούμε.
  Δεν λειτουργεί το κράτος, δεν λειοτυργεί η δημόσια διοίκηση, σχεδόν δεν λειτουργεί τίποτα.
  Εκτός από τις πυρκαγιές που αναφέρετε, έχουν ξεσπάσει και άλλες δύο στον Κορυδαλλό (πολυβολεία) από τα σκουπίδια (σύμφωνα με τους πυροσβέστες).
  Τα προγράμματα του ΑΣΔΑ και των Δήμων δεν έχουν εγκριθεί για την πυροπροστασία (περιμένουν την έγκριση από την περιφέρεια για να α) εγκατασταθεί ο εργολάβος για την κοπή των ξηρών χόρτων σε ευαίσθητες περιοχές β) προσλάβουν πυροφύλακες (Δήμοι). Τα Δασαρχείο Αιγάλεω δεν έχει πάρει ούτε ένα ΕΥΡΩ για την πυροπροστασία ενώ τα σκουπίδια και τα μπάζα στη Λ.Σχιστού και στην Περιφεριακή Αιγάλεω (περιοχή Ασπροπύργου) αποτελούν μόνιμα την πρώτη ύλη για την πυρκαγιά.
  Χάος...
  Φέτος είναι πρώτη φορά που δεν πήρα φωτογραφίες για τα σκουπίδια και τα μπάζα, πήρε η Διαρκής Κίνηση, βαρέθηκα κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια.
  Εκτιμώ ότι θα δούμε και χειρότερα.
  Δεν ξέρω μήπως ο Τάσος ετοιμάσει κάποια μυνητήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή